0 Läs mer >>
Låttexter fastnar, brottstycken ur en roman fastnar, så även fantastiska one-liners oavsett genre och härkomst. Vissa rader fastnar så pass mycket att ett förfluget ord alltför ofta får mig att börja sjunga på en låt där just det ordet är med. Min kära fru blir titt som tätt, och dessutom mer än förståeligt, galen på mig när hon tror att jag pratar med henne medan jag i själva verket sjunger. Det är en form av tics och risken är överhängande att jag kommer att ägna mig åt det så länge jag lever.
 
Dagens färska exempel kommer från lunchpromenaden med Freja. Jag överhörde när två män diskuterade filmningar i fotboll och direkt gick min hjärna iväg till när jag var i Liverpool i december förra året. På en av pubarna blev jag tillfrågad av den trevlige bartendern om jag skulle gå på Anfield på kvällen. Mitt svar var ja och eftersom jag vill vara artig tillbaka frågade jag om han skulle dit. Svaret kom snabbt, tydligt och med emfas; "Hell no, i like Formula one and Snooker. Not 22 overpaid movie stars" Det är vad jag kallar briljans i den svåra svar-på-tal-konsten.
 
"Tack för din födelsedag i Cornwall och middagen, och promenaden till Lands End"
 Blues för Bodil Malmsten - Plura Jonsson

Ibland fastnar ord...

0 Läs mer >>
Lagtillhörighet och supporterskap är intressant och något som jag gärna diskuterar länge och ingående om. Det ryms så oändligt mycket i det; hur vi engagerar oss, hur mycket vi engagerar oss, hur vi hanterar motgång och medgång, hur viktigt det får bli i ens liv. För att ta några exempel.
 
Just nu leder Hammarby Allsvenskan och det är förstås oerhört roligt, men jag kickar inte igång på det som många andra gör. Är det för att jag är van vid att det inte brukar gå såhär bra, och att jag därför håller distans? Tror inte riktigt det, i alla fall inte fullt ut. Tror snarare att min lilla distansering handlar om att jag inte vill låta min hjärna och därmed mitt liv påverkas av hur mitt lag agerar och inte agerar. 
 
Har under de senaste dagarna funderat på om jag har samma tänk när Hammarby ligger tia och kvalplatsen hotar. Svaret på den funderingen är ja, jag tänker likadant. Då blir den enkla analysen att Hammarby inte är tillräckligt viktigt i mitt liv. En insikt som faktiskt inte gör så ont som man kan tro. Det känns snarare ganska skönt att jag inte blir så påverkad som ett par av mina vänner blir när deras lag, eller spelare som de av någon anledning vurmar extra för, har det tufft. Eller ännu värre när domarna står för horribla insatser som blir matchavgörande och motvinden drar in över slätten.
 
Till sist: Janne Anderssons trupp var väntad till 22 delar av 23. Trodde att Ken Sema skulle få en plats, men han har i ärlighetens namn inte varit bra sedan matchen mot Arsenal i EL. Janne Andersson motivering varför Marcus Rohdén fick den plats som många trodde var Semas fanns det ett stort mått av logik i, även om Ken Semas egenskaper sticker ut på ett sätt som kanske kan behövas för att ändra matchbilder. Hoppas att Ken Sema tar motgången på rätt sätt och visar att han är en man för startelvan till hösten.
 
"Det finns en anda i Dublin, men den är farlig för mig"
Mareld - Lars Winnerbäck

Var och en blir sa...

0 Läs mer >>

Hammarbys inledning på Allsvenskan är overkligt underbar, det vankas finaler i EL och CL inom hyggligt kort och efter det kommer det ett VM som på förhand känns som det mest intressanta sedan mästerskapet i Tyskland 2006. Allt detta till trots är mitt huvud fullt av planering inför att bege mig till Tyskland eller England i höst. Att jag skriver Tyskland först är ingen slump, det känns som 70 – 30 i den riktningen.

 

Det är ingen nyhet att jag har en restarm som ständigt skriker efter påfyllning och en lika välkänd sanning är att jag vill pricka av arenor och lag. Och när det dessutom bor en organisatör och logistiker i mig är det fullständigt rimligt att jag går en egen väg genom att börja skissa. Detta utan att årets upplagor av de europeiska ligorna ens är färdigspelade.

 

Skissandet består för närvarande av att hitta bra hotell till ett överkomligt pris, väga för- och nackdelar i förhållande till tågstationer, sevärdheter, krogar av allehanda slag samt förstås hur jag smartast tar mig till arenorna. Jag går igång totalt på den här typen av uppgift och förlorar tidsuppfattningen tämligen omgående. Undrar just vilka demoner jag håller på avstånd när jag kliver in i den här typen av sinnesstämning? Nåväl, det är egentligen skit samma eftersom jag lever efter devisen att man ska göra det man mår bra av.

 

Det skapas Excelark, det vrids och vänds och jag har till och med börjat kolla vilka flygbolag som har direktflyg till de städer som för närvarande är top of mind. Samt givetvis hur smidigt det är att ta sig med tåg eftersom jag vill få till en helg med minst två, gärna tre, matcher.

 

Lovar att återkomma i ämnet när skisstadiet är passerat och verkligheten så sakteliga har börjat ta över.

 

När det gäller nyss nämnda VM har jag en plan på att försöka uppdatera bloggen ungefär var tredje dag under den dryga månad som turneringen pågår. En mix av korta och längre reflektioner där fokus med största sannolikhet kommer att ligga på Sverige så länge vi är med. Hur det verkligen blir när allt har rullat igång återstår att se, men som jag skrev inledningsvis känns den här upplagan av VM roligare än på länge även om jag förstås gärna sett ett annat värdland än Ryssland.

 

”Man ska inte rymma, men jag menar vad fan, det har gått träbock i tillvarons golv”

Taxi – Ulf Lundell

Älskar att smida p...