Tungt för de italienska lagen i europaspelet

Roma Roma Roma. Så sjunger man på Olimpico. Men jag suckar Roma Roma Roma. Det är så tydligt att den italienska fotbollen inte är tempostarkast i Europa och då blir man också straffad på det sätt som Roma blev igår. En bra första halvlek följdes av en andra där Sjachtar lade in en växel till och sprang sönder Roma. Och med ett antal timmars distans till slutsignalen är jag ganska säker på att Roma är tacksamma över att allt stannade vid 1 - 2 och att returen den 13 mars fortfarande lever.

 

Mitt italienska hjärta suckar trött när jag än en gång ser att de italienska lagen dessvärre inte har anpassat sig mer till hur det ser ut i övriga Europa. Fler exempel än Roma finns; Juventus orkade inte med Tottenham av samma skäl som Roma igår, och att Leipzig kunde besegra Napoli i Neapel med 3 - 1 är ännu ett bevis på att fart vinner. Jag försvarar egentligen inte farten, men inser att om du vill bli framgångsrik i det europeiska spelet måste du tänka om. Annars står du kvar på perrongen och undrar vad som egentligen hände.

 

"Mi fido di te anche se ancora so che non lo sai"

Che bene mi fai - Laura Pausini

 

 

 

599 tecken om ÖFK

Alldeles oavsett lagtillhörighet, alldeles oavsett om man anser att det har "gullats" för mycket, alldeles oavsett väldigt många andra anledningar; ikväll håller vi på Östersund FK. Bara så. Släpp allt annat tänk och bara gläds åt den resa de har gjort. Tänk dig själv, du tar dig från i princip ingenstans uppåt i seriesystemet så långt du kan. Du vinner den inhemska cupen och tack vare det får du chansen att kvala till gruppspel i Europa League. Du lyckas med det så till den grad att du tar dig från gruppen till en sextondelsfinal. Där väntar Arsenal. Knäppt är vad det är. Och väldigt roligt.
 
"Du jag vet ett ställe som dom gömt men sen glömt kvar"
Sönder Boulevard - Thåström
 
 

Det enda säkra är att allt förändras

Hade det här varit för 30 år sedan hade jag verkligen varit laddad för att ta mig an vinter-OS. Planerat, ringat in, spekulerat, kort sagt haft stenkoll. Här och nu är det långt ifrån så. Visst, jag kommer att titta lite men urvalsförfarandet kommer att vara noggrant på ett sätt som för 30 år sedan inte var aktuellt för fem öre. Då skulle allt ses.  
 
På ett sätt är det tråkigt att jag så totalt har smalnat av i mitt idrottsintresse, å andra sidan är jag ännu mer fascinerad och fokuserad på fotbollen. Kanske kan man med det säga att summan av alla laster är konstant och att allt i slutändan är en prioriteringsfråga.
 
Åttondelsfinaler i CL på tisdag.
I min värld är det större än väldigt mycket.
När dessutom allt inleds med att det lag jag har hållit på längst tid, Tottenham, ska bege sig till Turin för att skapa fina förutsättningar inför returen på Wembley den 7 mars är bästa platsen i soffan hemma på Söder rejält reserverad. Det känns som en fullständigt vidöppen historia, kanske en av de öppnaste åttondelarna i den här upplagan av CL. Ni som följer mig vet att jag inte tippar matcher. Det gäller även den här.
 
"Jag ska riva ner tapeten för att se vad som finns under"
Köpt en bil - Lars Winnerbäck