7 Läs mer >>
Abgar Barsom, Adde Malmberg, Alexander Östlund, Amadaiya Rennie, Anders Bitén, Anders Friberg, Anders Linderoth, Andreas Andersson, Andreas Bild, Andreas Dahl, Andreas Isaksson, Ante Covic, Antti Pohja, Babis Stefanidis, Benjamin Kibebe, Billy Berntsson, Björn Runström, Björn Sundberg, Bo Hansson, Carlos Banda, Christer Fursth, Christoffer Carlsson, Claes Hellgren, Daniel Andersson (MFF & Bari), Daniel Andersson (AIK & Helsingborg), Daniel Theorin, Daniel Tjernström, Dime Jankulowski, Erik Edman, Erik Figueroa, Fredrik Ohlsson, Fredrik Torsteinbö, Fredrik Winsnes, Glenn Hysén, Henrik Appelqvist, Isac Lidberg, Jan Lundqvist, Jan Majlard, Johan Andersson, Johan Elmander, Johan Persson, Johannes Hopf, Jonas Andersson, Jonas Karlson, Jonas Stark, Karl - Oskar Fjörtoft, Karl Corneliusson, Kennedy Bakircioglu, Kjell Bergqvist, Kjell Jonevret, Kurre Hamrin, Lars Lagerbäck, Lasse Granqvist, Luke Casserly, Magnus Pehrson, Marie Göranzon, Marko Mihajlovic, Martin Åslund, Mats Jingblad, Mats Olsson, Mats Rubarth, Mattias Adelstam, Max von Schlebrügge, Michael Brundin, Michael Timisela, Mikael Andersson, Mikael Danielsson, Mikael Hellström, Mikael Hjelmberg, Mikael Rynell, Mille Olsson, Nanne Bergstrand, Niclas Alexandersson, Niklas Skoog, Niklas Strömstedt, Olle Nordin, Pablo Piñones Arce, Peppe Mazzella, Per Olsson, Peter Berggren, Peter Fröjdfeldt, Peter Holm, Peter Markstedt, Petter Andersson, Ronnie Hellström, Sanny Åslund, Sebastian Castro Tello, Sharbel Touma, Slavik Jevtushenko, Staffan Hellstrand, Stefan Batan, Stefan Rehn, Stuart Baxter, Suleyman Sleyman, Sven - Göran Eriksson, Sören Cratz, Sören Åkeby, Thom Åhlund, Thomas Hanzon, Thomas Nordahl, Tim Markström, Torbjörn Nilsson, Trym Bergman, Uno Palmström, Vadim Jevtushenko, Yksel Osmanvski och Yvonne Werner.
 
Se där, 107 personer som jag har suttit öga mot öga för en intervju i fotbollens namn. De fetmarkerade har jag dessutom haft äran att intervjua minst två gånger. 106 av dem har jag tyckt om att samtala med. Vem den "felande länken" är lämnar vi därhän. Men vill man gissa är det förstås fritt fram, och om någon levererar rätt svar lovar jag att bekräfta det. Intervjuerna har gjorts för bland annat Svensk Fotboll, FotbollGuiden, Hammarby i en rad skepnader, ett antal numera insomnade hemsidor och min förra blogg Fotbollslivet.
 
Dock, var sak har sin tid och jag tror inte att det blir några fler intervjuer för mig, om det nu inte blir så att jag drar igång en podd. Tanken på en podd snurrar ganska friskt för närvarande. Även om, och kanske just därför, jag är van att jobba själv med mitt fotbollsskrivande skulle jag gärna ha en podd ihop med någon som brinner för fotboll som jag gör och som dessutom inte har några som helst bekymmer att nörda ner sig totalt om så krävs. Vi får se vart allt tar vägen. Kanske stannar allt vid en fundering. Kanske gör jag något av poddtankarna. Håll utkik är mitt bästa tips.
 
"Jag kände hennes hand runt min arm, hon sa nå; vill du stanna här? Jag har en bil, vi åkte uppåt kusten, satt tysta flera mil"
Skyll på stjärnorna - Ulf Lundell
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Öga mot öga

0 Läs mer >>
Egentligen spelar det ingen som helst roll.
Alexander Isak hade kunnat välja Real Madrid, Milan, Liverpool eller PSG.
Det hade varit superintressant alldeles oavsett.
Men när jag igår fick veta att han valt Dortmund log jag.
Av flera skäl.
En läckrare fotbollsupplevelse som åskådare har i alla fall inte jag upplevt.
Och att ens försöka förstå känslan av att spela inför "den gula väggen" låter sig inte göras.
Alexander Isaks chans att få spela redan i vår är större i Dortmund än i Real Madrid.
Även om jag tror att han har tålamod vill ingen fotbollsspelare vänta.
Utåt kan man kanske ge sken av att det är okej, att min tid kommer.
Hur det egentligen känns, längst där inne i, är en helt annan sak. 
I Alexander Isak bor det så mycket bra fotbollsspelare att jag ryser.
Flera gånger per år säger jag; "det här blir spännande att följa".
Varje gång menar jag det.
Den här gången extra mycket.
Vi är bara i början av något som har en chans att bli stort och bra.
Riktigt stort och riktigt bra.
 
"Allt jag ville göra och gjorde glatt"
Natt - Ulf Lundell
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alexander Isaks kl...

3 Läs mer >>
"Alla tror väl på Gud" sade han från den översta laven i bastun på gymmet. Hans polare hakade på och påstod sig vara rysk-ortodox i sitt troende. De tittade på mig och undrade hur jag hade det med tron, och jag tänkte; nu ska de få vänta innan jag svarar. Den rysk-ortodoxe var aningen ivrig att få veta, och för att inte skapa dålig stämning i den välgörande bastuvärmen svarade jag att Gud inte finns för mig.
 
Det blev tyst ett kort ögonblick innan den förste "talaren" sa; alla har en tro på något större än oss själva, så även du min vän. Jag är ledsen, kanske är jag det där undantaget som bekräftar regeln blev min replik. Då började de två nästan prata i mun på varandra om hur omöjligt det var att inte att ha en tro. Jag lät dem hållas men vägrade ge dem mer kött på benen angående varför jag inte tror på Gud eller något eventuellt större. Det var ganska tydligt att det störde dessa två, men där och då var det bara roligt och än en gång kunde jag inte låta bli att fascineras över hur känslig en gudstro är för vissa människor.
 
Jag säger inte att det inte vore bra att ibland ha en tro på något, men jag resonerar som så att det är jag själv som måste ta ansvar för mina handlingar, för mina önskningar och för mitt sätt att hantera livet och människorna omkring mig. Jag kan inte agera på något annat sätt, och eftersom den där som de kallar Gud inte alltid har uppfört sig som han borde är det extremt lätt att välja bort idén om att något större ska vägleda mig genom livet.
 
"När helst du vill är ditt liv ditt, men bara här och nu"
Connemara - Ulf Lundell
 
 

Gud så känsligt de...

0 Läs mer >>
Innan jag blir för påverkad av vad andra skriver, däribland Olof Lundh som lär ska ha levererat i vanlig ordning, vill jag ger er mina tankar om FIFA:s vansinne att gå från 32 till 48 lag i VM från och med år 2026.
 
Egentligen har det ingen betydelse i vilket väderstreck jag väljer att börja, allt landar ändå i pengar pengar pengar och åter pengar. Alla som rör sig i sfären "Mot den moderna fotbollen" får verkligen vatten på sin kvarn en dag som denna. Jag har varken tillräckligt med kunskaper eller fakta när det handlar om de monetära delarna av detta vansinnesbeslut men det är ju ändå väldigt uppenbart att det här aldrig hade skett om det inte i grund och botten handlade om dessa eviga pengar. Jag släpper kulorna och tar mig mycket hellre an det sportsliga.
 
VM i fotboll.
Det blir inte större.
I cirka en månads tid har världen sina blickar riktade mot arrangörslandet och dess städer, de deltagande länderna, spelarna, domarna och publiken. En enorm mediebevakning ser till att det bjuds på högkvalitativa produktioner rakt igenom. 32 länder är hanterbart och kvalitén är bra, med vissa undantag. Hur det kommer att bli med 48 lag vågar jag inte ens tänka på. Det finns ju faktiskt en stor tjusning i att det är lite halvsvårt att ta sig till ett VM, för mig borgar det också för att turneringen blir bättre än om du i princip kunnat ställa ut skorna och kvalificera dig. Och hur blir det med 16 grupper där bara trean i varje grupp får bege sig hem. Jag vill inte måla fan på väggen men i min värld finns det en enorm risk för ett rävspel som luktar illa eftersom det udda antalet gör att det i den tredje och sista gruppspelsmatchen går att spela på tidigare resultat på ett helt annat sätt än med fyra lag och där den sista omgången spelas samtidigt.
 
Kontentan av mitt resonemang är att risken för lägre kvalité på matcherna än vad vi är vana vid är gigantiskt stor och absolut inget som fotbollen tjänar på. Tvärtom.
 
Fler än jag kommer att ytterst nogsamt följa nästa steg som FIFA tar, och nästa, och nästa och så vidare. Det finns säkert en väldigt väl uttänkt plan, och säkert en lika väl uttänkt plan B, men att låta ett VM pågå i sju veckor, som är den första utfästelsen, är i alla fall i min värld inget annat än helt bortom förståndet. Oavsett om VM från och med 2026 spelas på sommarhalvåret eller vinterhalvåret. På sommaren vill även välbetalda fotbollsspelare ha ledigt och umgås med vänner och familj, och på vintern kommer inte ligorna runt om i Europa och övriga världen att jubla över ett megalångt uppehåll.
 
Till sist; vilket enskilt land mäktar med att arrangera ett VM i fotboll för 48 länder med allt vad det innebär? Eller, ska frågan i stället ställas såhär; vilket land förutom Kina har pengar att göra det?
 
"En ynklig rad av fotspår, en okänd kontinent".
Columbus - Jocke Berg

Vansinne på högsta...

0 Läs mer >>
 
Vilken bild jag hittade.
Två stora favoriter i den stora fotbollsvärlden.
Över alla tider.
Och alltid.
Egentligen skulle årets första inlägg kunna bli årets enda.
Det finns knappt något att lägga till.
Inte ens ett låtcitat
 
 
 

Wow liksom!