Ett svidande uttåg för MFF

Följde MFF:s debacle igår kväll och det känns tråkigt att konstatera hur långt ifrån de ljusblå egentligen var. Ett till synes överkomligt motstånd men som det såg ut i andra halvlek var MFF det överkomliga motståndet. Det mest skrämmande är att MFF i princip inte har något eget spel och blev därför ett lättfångat byte. Hur det hade sett ut om Berget gjort 2-0 minuterna innan Vardar kvitterade till 1-1 kommer vi aldrig att få veta.
 
Det som stör mig mest är sättet som MFF vek ner sig på och det kändes som en rejäl underprestation, något som fick mig att undra över vad de kvaliteter man visat i Allsvenskan egentligen är värda. I det korta perspektivet; ännu ett allsvenskt guld när hösten är här. I det längre; betydligt svårare eftersom det inte ens blir spel i EL med allt vad det innebär i fråga om erfarenhet och fina intäkter.
 
Till sist: blev rejält besviken på den skadeglädje som många grönvita visade på Twitter igår när MFF föll. Att inte unna andra framgång är oerhört lågt och ett beteende som aldrig kan försvaras.
 
"Lite mat och ett hem, ett glas vin och en vän, allt annat känns så överdrivet"
Tanken som räknas - Lars Winnerbäck