Dåliga förlorare går bort

Har så fruktansvärt svårt för dåliga förlorare att jag varje gång det sker i min närhet, omedelbar eller en liten bit ifrån, blir matt och svag.
 
I söndags hade Jiloan Hamad inte riktigt förmågan att tänka klart och sunt när han pratade med journalisterna efter förlusten mot AIK på Friends Arena. Jag kan absolut förstå Hamads frustration efter den smärtsamma förlusten. En förlust som inte bara handlade om tre tappade poäng i guldracet, det var också ett derby med allt vad det innebär. Men likväl; som lagkapten och därmed också en förgrundsfigur måste du vara smart när krutröken skingrats och journalisterna letar och längtar efter citat som säljer. När han dessutom väldigt tvärsäkert påstår att domaren Stefan Johannesson alltid är emot Hammarby blir jag både ledsen och förbannad. Extra ledsen och förbannad eftersom jag önskar att en spelare i det lag som jag har närmast hjärtat ska agera stort även i motgångens bittra stund, samt att det också är ganska osmart att hänga ut någon på det sätt som Hamad faktiskt gjorde. 
 
Hoppas att någon i Hammarbys ledarteam tar ett snack med Jiloan Hamad om hur man bör uppföra sig efter en förlust. Kanske hoppas jag för mycket, men vi får aldrig glömma att Hamad och hans kamrater i A-laget är stora förebilder för pojk- och flickspelarna i Hammarby. Ett faktum som inte nog kan påpekas. Barn gör som du gör, inte som du säger.
 
"Jag stör mig på ett ljud som inte hörs"
Faller - Lars Winnerbäck