Förklara gärna, jag förstår inte.

Givetvis är det inget som jag egentligen behöver förstå, men jag tror att de flesta av er kan relatera till när saker fastnar i huvudet och det man önskar sig mest är att förstå.
 
För mig är laghat och missunnsamhet fullständigt obegripligt.
Tänker på de Twitterinlägg där kålsuparna, totalt oavsett lagtillhörighet, har så mycket elakt att säga om de andra lagen. Varför ens bry sig? Varför lägga ner energi på att vilja ett annat lag illa? Varför inte bara fokusera på sitt eget lag? Jag förstår verkligen inte.
 
När det handlar om missunnsamheten är det främst att man verkligen verkligen verkligen inte vill att AIK eller Malmö FF ska ta sig till Europa Leagues gruppspel. Den missunnsamheten har jag främst sett från människor med, precis som jag, ett mycket grön-vitt hjärta. Kanske tänker jag konstigt, men Hammarby får ju inte spela i Europa League den här hösten alldeles oavsett om AIK och/eller Malmö FF får det.
 
Orkar inte göra frågelistan längre än såhär.
Den är tillräckligt tydlig.
Dock, jag vet att jag har läsare med starka klubbtillhörigheter och jag skulle bli enormt glad för ett svar eller en synpunkt kring detta. Det är ingen stor sak. Jag förstår bara inte hatet och missunnsamheten, den föder ju inget annat än mer hat och mer missunnsamhet.
 
"Ett stilla regn, en hund som vän, jag gick ut mot havet än en gång"
Evangeline - Ulf Lundell