Avanti Robin Olsen!

Äntligen har det hänt; en svensk spelare har skrivit på för Roma.
Som jag har längtat och väntat på just den dagen. (Sorry Chippen)
Igår var det dags och nu är säsongen 2018-19 ännu mer intressant.
 
Robin Olsen är en skicklig målvakt som gjorde ett mycket bra VM och därmed också stärkte sitt namn som han sakta men säkert byggt upp de senaste åren. Roma får en målvakt med de kvaliteter som behövs på allra högsta nivå; reaktionssnabb, säker med fötterna, bra fysik, ett stabilt psyke samt utrustad med ett bra fotbollsöga.
 
Jag är ganska säker på att Robin Olsen kommer att klara sig alldeles utmärkt i sin nya klubb och även om det inte är att likna vid en parkpromenad att få möjligheten att spela i huvudstadens huvudlag finns det få städer i världen där du blir mer älskad än i Rom när du lyckas. Det här har Robin Olsen redan fått sig itutat ett antal gånger och jag ser fram emot den dag när han också får uppleva det på plats i den evigaste av städer. 
 
Om drygt tre veckor är det seriepremiär i Italien och ytterligare ett par veckor senare drar CL igång. Jag flyttar härmed min längtan från att en svensk spelare ska skriva på för Roma till en längtan över att få se Robin Olsen gå in på Olimpico till tonerna av "Roma Roma Roma". 
 
Till sist ett par kloka, och till viss del igenkänningsbara, ord från författaren Elin Olofsson som i sitt Sommar i P1 förkunnade följande: "Det sägs vara klassresenärens kännetecken, det här med att blixtsnabbt läsa av sociala koder och oskrivna regler. Notera vad som ses som fint och fult och anpassa sig. Jag vet inte om jag kan räknas som klassresenär direkt för min bana är ju så krokig".