SydTysMex

Då vet vi vad som väntar i juni nästa år.
 
Ett land som ska försvara ett VM-guld.
Ett annat som är med för nionde gången i rad.
Ett tredje som i stort sett alltid tar sig vidare från sin grupp.
 
Tar dem i matchordning.
 
Sydkorea i första matchen.
Traditionellt snabba och tekniska, men de saknar kanske en del i den taktiskta skolningen och är dessutom aningen kortväxta. Det sistnämnda ska användas vid varenda fast situation. Så även att vi generellt har en trygg grund att stå på. Återstår alltså att minimera man-mot-manduellerna med och utan boll. Öppen match men jag tror på tre svenska poäng.
 
I den andra matchen ställs Sverige mot Tyskland.
Say no more.
Det blir knappast svårare än så och det är inte i den matchen vi ska säkra ett avancemang. Tyskland kommer givetvis att vara storfavoriter och lika givetvis vara högt rankade när det gäller att vinna turneringens sextiofjärde och sista match. Tyskland har gått igenom ett litet generationsskifte sedan VM 2014 men det har inte märkts nämnvärt.
 
Mexiko till sist.
Går som sagt nästan alltid vidare och har genom åren stått för en fotboll som åtminstone jag har upplevt som en mix av europeisk och sydamerikansk. Dessvärre har Mexiko inte riktigt orkat stå upp när gruppspelet är över. Att det har tagit stopp i sex raka åttondelsfinal talar sitt tydliga språk. Den här matchen känns på förhand lika jämn som Sverige - Sydkorea och mycket talar för att andraplatsen avgörs här.
 
På något sätt ligger det väldigt mycket i det Eric Hilmersson GP:s förnämlige skribent skrev på Twitter igår; Känslan: en typisk VM-grupp, varken mer eller mindre. Det är så det ser ut. Älskar VM.
 
Övriga reflektioner.
 
Läckert att Portugal och Spanien ställs mot varandra
Tufft för Island; Argentina, Kroatien och Nigeria.
Fina möten för Danmark; Frankrike och Peru.
Det ser enkelt ut för Brasilien.
 
Till sist, du vet att du är störd på riktigt när du under en löpbandslöpning går igenom samtliga lagkaptener som fått höja VM-bucklan från 1966 fram till 2014; Bobby Moore, Carlos Alberto, Franz Beckenbauer, Daniel Passarella, Dino Zoff, Diego Maradona, Så ja Erik, nu räcker det.
 
"Det fanns en tid i mitt liv när allting var så lätt"
Nerför Floden - Plura Jonsson