I det lilla kan det stora ske

Trevlig sittning med Lasse Granqvist igår.
Högt och lågt både inom och utanför idrottens värld.
Givande, tänkvärt och skrattet var hela tiden närvarande.
Helt plötsligt var vi inne på Arne Hegerfors, vars 75-årsfest Lasse hade varit på tidigare i år. Vi pratade lite om den och vilka som var där och om Arnes briljanta arbete som kommentator under en långa räcka av år. 
 
Hösten 2002 hade jag den stora äran att tillsammans med Arne, Tommy Svensson och Per Ågren äta middag och utse Årets Komet för tidningen Svensk Fotboll. Det här året var det för övrigt Alexander Farnerud, då i Landskrona BoIS, som drog det längsta strået. Vi intog den välsmakande och trivsamma middagen på en numera nedlagd italiensk restaurang långt nere på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
 
När vi var inne på desserten kom en av kockarna ut och ville snacka lite med Arne. Arne tog sig tid och det märktes hur nöjd mannen var över att få växla några ord med honom och innan han gick tillbaka till sitt jobb i köket tackade han Arne för den stora betydelse han hade haft i hans strävan att lära sig svenska. Hans ödmjukhet och innerlighet gjorde intryck på oss alla och det var också väldigt tydligt att de orden värmde Arnes hjärta som nästan lite blygt tackade och var glad för att ha kunnat hjälpa till.
 
För mig är det en fin liten historia om vad vi kan göra för någon annan utan att egentligen göra mer än bara vara oss själva. Arne Hegerfors kommenterade fotboll på sitt oefterhärmliga sätt och mannen fick inte bara en sportslig upplevelse, han fick även en bra väg in i sitt nya språk. Det är vackert på något sätt.
 
"Hon sa, det sägs att vi livet igenom letar efter vår tvilling"
Det är inte ensamhet - Ulf Lundell.
 
Per

Lasse är en härlig personlighet, som har en enastående förmåga att leva sig in i matcher och samtidigt kommentera det han ser.
Här ett exempel
https://www.youtube.com/watch?v=QUdF5PJCEN8&index=21&list=UUDsAc3m3bBKlI5huYaMnAFA
Drygt 6 min in är han helt i extas.

Erik Dahlberg

Per! Han är one of a kind. På många sätt. En riktigt personlighet.