Kluven

Det är ingen nyhet att det är sjuka pengar i dagens fotboll och jag är den förste att beklaga den utveckling som det inte verkar finnas något stopp för. Ett färskt exempel är Neymars fantasilön i PSG och det värsta är att det finns en uppenbar risk att nästa gång en spelare av den klassen byter klubb passeras Neymarpengarna med råge. Fullständigt vettlöst förstås och något som får mig att tappa tron och lite av intresset, samtidigt som jag är fullt medveten om att CL drar igång på tisdag och att jag har stora sportsliga förväntningar på årets upplaga av denna koloss till turnering.
 
De senaste åren har gruppspelet varit ganska blekt, men jag har en känsla av att det kan bli jämnare och mer spännande i många av grupperna än exempelvis förra säsongen. Grupper där det i alla fall på förhand är stenhårt om andraplatsen och där det finns potential till bra matcher med mycket i potten.
 
Grupp C innehåller Chelsea, Roma och Atletico Madrid. Hjärtat säger att Roma klarar av att bli sämst tvåa, även om jag förnuftsmässigt vet att Chelsea och A.M. är bland det tuffaste du kan råka ut för. Oavsett var matchen går.
 
Grupp F är vidöppen med Napoli, Feyenoord, Sjachtar Donetsk och Manchester City. Det skulle vara enkelt att säga att M.C. och Napoli är för bra för de andra två, men Sjachtar har rutinen från europaspel och Feyenoord rider en underdogsritt från våravslutningen.  
 
Grupp H ska också nämnas. Där är Real Madrid förstås storfavoriter med Tottenham och Dortmund hungrigt jagandes efter den åtråvärda andraplatsen. De möts för övrigt på onsdag. En match som har alla möjligheter att ange tonen för fortsättningen.
 
Till sist vill jag rekommendera Pelle Blohms bok "Blohm står när dom andra faller". Kan med fördel läsas även av dig som eventuellt inte har fotbollen lika nära hjärtat som jag har. Det är rakt igenom starkt och ärligt, och det känns fint att det är en nära vän som hanterat våra 28 bokstäver på ett alldeles formidabelt sätt.
 
Länk: http://www.bokus.com/bok/9789163164323/blohm-star-nar-dom-andra-faller/
 

Kommentera här: