Det lär bli en följetong om Zlatans vara eller icke vara

Tänker vidare på Sveriges avancemang till VM och ju mer jag funderar desto säkrare blir jag på att Zlatan Ibrahimovic inte ska med nästa sommar. Janne Andersson har skapat ett lag som också agerar som ett lag. Ett lag som tar ansvar, som visar en vi-mentalitet utöver det vanliga och inte förlitar sig på att en person ska lösa uppgiften. Visst, en hel Zlatan i form är en spelare av absolut högsta internationella snitt men han har aldrig gjort sig känd som att vilja vara en som till 100 % anammar det som gäller i laget.
 
Nu kanske det inte behöver bli något dilemma för Janne Andersson eftersom Zlatan har sagt nej tack till landslaget, men ponera att han öppnar dörren för att spela ett sista VM. Vad gör Janne Andersson då? Många skulle säkert säga att han begår tjänstefel om han inte frågar Zlatan, men jag tror att han gör klokast i att låta bli. Allt för att vara så säker som möjligt på att det lagbygge han har skapat inte ska raseras för att Zlatan kliver in i gruppen och därmed rubbar maktbalansen.

Zlatans vara eller icke vara kommer med största sannolikhet att vara en följetong ända till den dag han eller Janne Andersson meddelar att det inte blir något VM för den, trots allt, störste svenske fotbollsspelaren genom tiderna.
 
"Hon kör sin röda MG genom vildhavre och vallmo, och det dammar som om fälten brann"
Danielas hus - Ulf Lundell
 
 

Kommentarer:

1 Henril:

skriven

Fel. De bästa ska vara med. Zlatan är bäst och sedan lagar man efter det. 😉

2 Erik Dahlberg:

skriven

Henrik! I sak har du givetvis rätt, men i just det här fallet tror jag inte att det är fullt så enkelt. Vi diskuterar detta den 30.11. :-)

Kommentera här: