Jag är inte riktigt framme än

De som tillhör den växande gruppen "Mot Den Moderna Fotbollen" lär göra annat ikväll än att följa de två första åttondelarna i CL. Även om jag till stor del kan förstå tänket med "MDMF" är jag inte riktigt där än när det handlar om CL. Jag erkänner gärna att jag är löjligt förtjust i den turneringen, även om den har tappat kvalitetsmässigt de senaste åren. I alla fall i gruppspelet.
 
Ikväll väljer jag Benfica - Dortmund och förväntar mig en rejäl offensiv från hemmalaget eftersom de är mer än medvetna om vad de kan bli utsatta för i returen på Westfalenstadion (vägrar kalla den magnifika arenan för något annat. Se där; det bor lite "MDMF" i mig!) den 8 mars.
 
PSG - Barcelona är kvällens andra match.
Det låter intressant på förhand men jag får inte riktigt upp pulsen.
Messi, Neymar, Suarez och Cavani till trots.
Kanske visar det sig i efterhand att jag valde fel match, men då får det vara så.
 
Hade tre intressanta fotbollsupplevelser i Tyskland i helgen.
 
1) Mainz - Augsburg 2 - 0. Det var aldrig något snack om var de tre poängen skulle hamna. Mainz spelade ett bra anfallsspel och de kändes väldigt trygga som lag. Fick upp ögonen för hemmalagets colombianske forward Jhon Cordoba, han låg bakom båda målen och var hela tiden en krökt nagel i ögat på Augsburgförsvaret. Gillade också atmosfären inne på Opel Arena.
 
2) Leipzig - Hamburg 0 - 3. En skräll, men inte det minsta orättvist. Hamburg var mycket starka på fasta situationer och disciplinerade som fan efter sina två snabba mål i mitten av den första halvleken. Emil Forsberg bäst i Leipzig men han var ganska ensam om att ha en offensiv idé värd namnet. Albin Ekdal kom in för gästerna på tilläggstid och hann förstås inte göra något avtryck.
 
3) Wolfsburg - Hoffenheim 2 - 1. Underläge efter första halvlek för Wolfsburg och under pausvilan var tränaren Valerie Ismaël inte nådig i sin kritik, i alla fall om man får tro vad han sade på presskonferensen efter matchen. Under alla omständigheter hjälpte det eftersom laget presterade en helt annan fotboll under de avslutande 45 minuterna och lyckades också vända. Dock, utan Diego Benaglios fina målvaktsspel hade Hoffenheim fått med sig en poäng. I den här matchen kom också helgens finaste vänsterträff, den kommer en dryg minut in i det här klippet: http://www.fullmatchesandshows.com/2017/02/12/wolfsburg-vs-hoffenheim-highlights/
 
"Jag kastar pil i min kuvös"
Mannen i den vita hatten (16 år senare) - Jocke Berg
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: